Richard Branson legt uit waarom Mindset cruciaal is voor succesvol ondernemerschap


Om uit te blinken als ondernemer, is een "groei mindset" van vitaal belang, zegt Virgin Group oprichter Richard Branson in een recente blog post. Dat betekent concreet: de bereidheid om te leren, fouten te maken en te experimenteren. Succesvolle ondernemers zijn bereid risico's te nemen, te mislukken en te leven met de gevolgen. Ondernemers die niet in staat zijn om deze uitdagingen aan te gaan, zijn waarschijnlijk niet geschikt om ondernemer te worden - of moeten hun mentaliteit drastisch veranderen.

Dit heeft volgens Branson niks te maken met talent. Zelfs de meest getalenteerde mensen hebben soms een zogenaamde statische mindset en zijn in de praktijk niet of nauwelijks bereid om de noodzakelijke veranderingen in zowel hun bedrijf als in hun leven door te voeren of zichzelf te verbeteren," aldus de ondernemer. In het algemeen heeft een zogenaamde statische mindset vele nadelen, maar als het gaat om ondernemerschap en de groei van je onderneming, speelt mindset een cruciale rol. Als iemand niet bereid is om te veranderen of te verbeteren, lijdt zijn bedrijf hieronder. Of zoals Branson zegt: "ideeën stagneren, bedrijven stoppen met groeien, mensen stoppen met leren." Als je op dit moment het gevoel hebt vast te zitten in een bepaald denkpatroon, geef jezelf dan niet de schuld. In de huidige maatschappij groeien we op met het idee dat het goed is om vooral risico's te mijden en niet te falen in de ogen van anderen. Het gebruik van Intelligentie testen bij het aannemen van mensen zorgt ervoor dat we ons al gauw blind staren op talent als basis voor succes, legt Branson uit. Ook op scholen worden bijvoorbeeld hoge cijfers eerder gewaardeerd dan de bereidheid om hard te werken en beter te worden. Wat kunnen we hier van leren? Als je merkt dat je vast zit en niet groeit of vooruitkomt is het tijd om je manier van denken te veranderen. Maar waar moet je beginnen? Volgens Branson is het heel eenvoudig: stap uit je comfort zone. Ga uitdagingen aan, verleg je grenzen, durf fouten te maken, leer van feedback, werk samen met anderen en maak van alle kansen gebruik die je helpen om te groeien. Dit geldt zowel voor bedrijven als individuen. Je zult al snel verandering zien in de manier waarop je aankijkt tegen het bereiken van zowel zakelijk succes als levensgeluk.

Ben jij benieuwd naar jouw Mindset? Concept Revolution ontwikkelde samen met een gerenommeerd assessment bureau een unieke Mindset test voor zowel medewerkers als executives die de basis is voor groei en toekomstig succes! De test geeft inzicht in de manier waarop jij als persoon open staat voor groei en vooruitgang en geeft praktische handvatten en inzichten.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

#RichardBranson #Mindset #MKBGroeiplan

Featured Posts
Recent Posts